bibliodramaHet Centrum voor Bibliodrama is opgericht 7 februari 2014 in Doorn door leden van de school van Herman Andriessen, Nico Derksen en Maria Nolet en die van Cilia Hogerzeil en Bas van den Berg (nu Stichting de 7evende Hemel). Beide bewegingen voelen de noodzaak om de kostbare kennis, kunde en ervaring die is opgedaan in het begeleiden van bibliodrama-groepen te bundelen. Belangrijkste doel is nieuwe begeleiders op te leiden, zodat de opgebouwde traditie van bibliodrama wordt overgedragen aan nieuwe generaties.

 

Overleg tussen bestuurders en docenten van beide scholen heeft ertoe geleid dat het Centrum vanaf september 2014 een tweejarige opleiding aanbiedt.

 

Het bestuur van de stichting Centrum voor Bibliodrama is als volgt samengesteld: 

 

trudy-struijs

corja menken bekius 03

bernard baakman 03

Vacature

Trudy Struijs

voorzitter

Corja Menken
secretaris

Bernard Baakman penningmeester

vacature

lid

 

henri veldhuisHenri Veldhuis (1955 – 2018) was de eerste voorzitter van het bestuur van het Centrum voor Bibliodrama. Hij overleed plotseling tijdens een wandelvakantie. Henri had een groot hart voor bibliodrama omdat hij door deze speelse en lichamelijke benadering de Bijbelse verhalen opnieuw beleefde in spirituele zin. In zijn spoor gaan we verder.

 

 

 

 

De stichters van beide hierboven genoemde scholen zijn: 

 

Andriessen Herman

Herman Andriessen

 

          

bas-vd-berg

Bas van den Berg

 

Derksen Nico

Nico Derksen

 

 

Hogerzeil Cilia

Cilia Hogerzeil

Nolet Maria

Maria Nolet