Tweejarige opleiding van het Centrum voor Bibliodrama

 

bibliodrama

Welkom op de website van het Centrum voor Bibliodrama. Sinds 2014 bieden wij per twee jaar een tweejarige opleiding aan met als doel deelnemers op te leiden tot professionele begeleiders van bibliodrama-groepen van jongeren, volwassenen of ouderen. Zie hier ervaringen uit de eerste cursus, en foto's van de eerste slotavond (mei 2016) en van de tweede (mei 2018).

 

Krijg je door verhalen van anderen of door informatie van deze website zin om de opleiding te volgen? In oktober 2020 start de volgende cursus (lees verder voor de actuele data), mocht je daarvoor belangstelling hebben, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Toegang: De opleiding is toegankelijk voor pastores en kerkelijk werkers met een universitaire of HBO opleiding theologie, geestelijk verzorging of religiestudies.

De opleiding is bovendien toegankelijk voor hen die een andere academische of HBO opleiding hebben voltooid en voldoen aan de volgende criteria:

  1. De kandidaat is voldoende vertrouwd met bijbelverhalen om bibliodrama te geven
  2. De kandidaat kan contact maken met de religieuze dimensie van bijbelverhalen.

 

bibliodrama-blaadjes kleur kleinDocenten: Clara Angenent, Bas van den Berg, Cocky Fortuin-van der Spek en Andries Govaart.

Plaats: Dominicanen klooster te Huissen

Data: 2020: 9 en 10 oktober, 27 en 28 november | 2021: 5 en 6 februari, 26 en 27 maart, 28 en 29 mei, 1 en 2 oktober, 10 december | 2022: 4 februari en 22 april
De cursusprijs voor de gehele opleiding (incl maaltijden en overnachtingen) bedraagt € 3950,-.

 

Accreditering: Deze opleiding maakt deel uit van het aanbod voor Permanente Educatie van de PKN; SBU: 182; ECTS: 6; SKGV: 20. De opleiding is tevens opgenomen in het SKGV register.

Luce: De opleiding wordt erkend door Luce, Centrum voor Religieuze Communicatie aan de Universiteit van Tilburg.

 

Hier de beschrijving van de opleiding en een Flyer.